0496 89 39 64

Blog van admin_admin

Wat doet een Elektricien?

Een elektricien is verantwoordelijk voor het onderhouden en aanleggen van de infrastructuur die nodig is voor elektriciteit. De elektricien zorgt er voor dat stroom veilig ons huis binnen komt. Door alles op de juiste manier aan te sluiten kunnen wij veilig ons stroom aftappen uit de stopcontacten. Als iemand toch teveel stroom pakt van een groep of er ergens kortsluiting is zal deze groep uitvallen.

Niko introduceert eerste schakelaar met wuifbediening

De Niko Mysterious wuifbediening wordt volledig in de muur ingebouwd en is haast onzichtbaar. Je hoeft hem niet aan te raken om het licht aan of uit te doen. Je activeert hem eenvoudig door van op korte afstand te wuiven. Zo geeft Niko schakelen een nieuwe dimensie en biedt een perfect antwoord aan de eisen van de hedendaagse mens: mooi en strak design, met maximaal comfort.

Niko ledstrips brengen de gewenste sfeer in huis én op kantoor

Licht heeft een belangrijke invloed op onze stemming. We hunkeren ernaar op het einde van de winter en voelen ons ook prettiger in een goed verlichte woon- of werkruimte. Toch willen we niet altijd en overal hetzelfde licht.

Nieuwe Niko videobuitenposten zijn compactste op de markt

Niko lanceert een nieuwe reeks videobuitenposten voor opbouw die uiterst compact zijn. Deze vervangen de huidige exemplaren die vanaf 1 juni 2012 uit het assortiment verdwijnen.

Niko lanceert mooie USB-lader

De USB-lader voor montage in een inbouwdoos maakt op stijlvolle manier een eind aan de berg opladers die in huis rondslingeren. Alle toestellen die via USB opladen, kunnen nu snel en op hetzelfde oplaadpunt geladen worden.

Optische rookmelders verplicht sinds januari 2013

Sinds januari 2013 is er een nieuw Vlaams decreet van kracht dat optische rookmelders verplicht in alle private en sociale huurwoningen.

Bose

Op de vraag naar een draadloos home cinemasysteem: we hebben hier intussen ook al een antwoord op geboden met de Bose Link AL 8 die we dit jaar voorstellen. Voorzie tijdens het bouwen al in de nodige bekabeling om later je systeem te plaatsen. Iedere dealer kan je hierbij helpen.

Mysterious USB-lader combineert gebruiksgemak én design

Al je mobiele toestellen opladen met een bijna onzichtbare USB-lader? Niko combineert nu het beste van twee werelden: de USB-lader is binnenkort ook in het Mysterious design beschikbaar. Het strakke en minimalistische design verdwijnt in elke muur en elk meubel.

Telenet

Uit de contacten met de bouwsector leerden we dat nog vaak VVT-kabel wordt gebruikt voor de internetaansluiting. Hierdoor ben je echter in keuze beperkt. We geven nu dan ook de raad om UTP CAT5-kabel te gebruiken. Op die manier blijven achteraf nog alle opties open; Telenet of een andere technologie.

Tips Verlichting

  • Start tijdig met de lichtstudie. Wacht niet tot je elektricien aan de slag moet, maar bekijk in het ontwerp al hoe je de verlichting wilt organiseren. Op die manier kan je gemakkelijker bepalen welk type leiding geplaatst dient te worden of welk type lichtpunt je nodig hebt. Met zo’n plan is het ook eenvoudiger om de investering in de verlichting over enkele jaren te spreiden.
  • De ‘Hole in one’-reeks speelt in op de minimalistische stroming die nu sterk leeft. Met deze oplossing zie je geen armatuur, maar een gat in het plafond waaruit de lichtbundels vallen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van admin_admin